Rob van de Ven

opleiding: academie voor beeldende vorming te Tilburg, docentenopleiding. Sinds 1989 actief als zelfstandig beeldend kunstenaar en kunstadviseur.

Bladeren, vruchten, stronken, takken, wortels: in de sculpturen zijn de elementen groei, verandering en verval sterk met elkaar verbonden.
Het enige dat in de natuur telt, is de cyclus van het leven. Het is de mens die betekenissen toedicht aan natuurlijke verschijningsvormen. De (kunst)geschiedenis bewijst dat de natuur zich uitstekend leent als metafoor voor een breed scala aan ideeën en emoties. Ook ik heb me laten inspireren door het thema natuur, daarbij gebruikmakend van haar eindeloze zeggingskracht. Hoewel het meeste werk bestaat uit materiaal van ‘buiten’, is bijna alles bedoeld én ontworpen voor binnen, en dat niet alleen om redenen van conservering.
Houtsculpturen zijn op hun best als je de originele vorm kunt zien waaruit ze zijn ontstaan. Dit is voor mij een esthetisch uitgangspunt, hoe sterk de vervreemding uiteindelijk ook kan zijn. Toch blijven de universele vormen aanwezig: de kubus, de kegel, de cirkel en de pyramide.

Contactgegevens

Nieuwstraat 31, 5552 bv, Valkenswaard, Nederland.
e-mail: rob-ven@kpnmail.nl
Tel. +31(0)6-15 51 00 56

-