Walter Stroef

°1942. De kunstenaar heeft al van jongsafaan een intense en obsessieve relatie met het scheppende element in de natuur, die hij tracht te hercreëren door middel van verschillende natuurlijke grondstoffen. Walter Stroef is een selfmade man, vanuit zijn leergierigheid heeft hij talrijke wateren doorzwommen. Hij onderwierp zich aan de technieken van de schilderkunst en onderzocht de uitstraling van Grootmeesters, o.a. van Bruegel tot Picasso.
Vanaf 2000 ging zijn voorliefde meer en meer uit naar de beeldende kunsten. Het werd een face tot face uitdaging met de materie van moeder aarde. Hij werkt vooral in “Blauwe Hardsteen”, “Franse Witsteen, Graniet, Rainbow Stone, Serpentino en Steatiet”. De stijlvolle houten beelden zijn vooral gemaakt uit harde houtsoorten, zoals: “Azobé(Cameroun), Padouque d’Affrique, Eik, Merbau en Wengé”.
Deze totaliteit en grote verscheidenheid van beelden, werd al in binnen- en buitenland geëxposeerd. Zijn thema’s: de vrouw, figuren zonder gezicht, beelden uit fauna en flora, abstract.

 

Contactgegevens

walter.stroef@live.be

-